Deser

Babeczki jagodowe z kaszy manny (po 8. miesiącu)

Efektowne małe co nieco:)

Na zimno - prawie jak lody dla starszaka, w temperaturze pokojowej - w sam raz do rozgniecenia i rozmazania po sobie i wszystkim wokół dla najmniejszego smakosza;)

 

Składniki (na 3 babeczki):

  • szklanka wody
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1/4 szklanki jagód (świeże, mrożone lub  z domowych przetworów)
  • opcjonalnie - syrop z agawy lub stewia do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jagody (świeże opłucz, mrożone wcześniej rozmroź;) zmiksuj.

Zimną wodę wlej do rondelka, wsyp kaszę i gotuj na małym ogniu mieszając do czasu, aż kasza zgęstnieje. Dodaj zmiksowane jagody i wszystko dokładnie wymieszaj, ewentualnie dosłodź odrobinę do smaku.

Przelej do małych foremek (u nas silikonowe na muffinki) i wstaw do lodówki na minimum 2 h.

babeczki przed chłodzeniemjeszcze ciepła babeczka;)

Wyjmij z foremek przed jedzeniem;)

babeczki jagodowe z kaszy mannybabeczki jagodowe

Zobacz również

Komentarze (0)

Zostaw komentarz ⇾